وب سرویس آمازون / amazon web service

AWS چیست؟ | آمازون وب سرویس چیست؟6 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

آمازون وب‌ سرویس، بدون شک یکی از مهم‌ترین نوآوری‌های شرکت آمازون است. AWS یک ابزار بسیار مناسب برای استقرار اپلیکیشن‌های مختلف در فضای ابری است. برای آشنایی بیش‌تر با معجزه‌ی وب‌ سرویس آمازون، این مقاله‌ی فنولوژی را از دست ندهید. وب سرویس آمازون (AWS) یک هدیه به بشریت از جانب شرکت Amazon است! هدف این سرویس، توسعه‌ی رایانش ابری است. امروزه، رایانش ابری، نیازی اساسی برای کسب‌وکارهای منعطف، مقرون‌ به‌ صرفه و خواهان فضای ذخیره‌سازی متغیر (on-demand storage) است. آمازون وب سرویس، با توجه به نیاز مشتری، سطح دسترسی متفاوتی به اطلاعات و دیتابیس‌ها برای او فراهم می‌کند. این نوع از خدمات رایانش ابری با نام مدل‌های استقرار سرویس (service deployment models) شناخته می‌شوند. در ادامه به این سوال می‌پردازیم که AWS چیست؟

 

 

انواع خدمات رایانش ابری (Cloud Computing) 

سه نوع عمده‌ی سرویس‌های رایانش ابری عبارتند از:

۱-زیرساخت به عنوان سرویس (Infrastructure-as-a-Service یا IaaS)، اولین نوع رایانش ابری است که کاربران را قادر می‌سازد از طریق اینترنت به فضای ذخیره‌سازی ابری دسترسی داشته باشند. IaaS به کاربران این امکان را می‌دهد تا به صورت مجزا، شبکه‌ها، ماشین‌ها، فضاهای ذخیره‌سازی و سرورهای مجازی خود را تنظیم و مدیریت کنند.

۲-نوع دیگر رایانش ابری، پلتفرم به عنوان سرویس (Platform-as-a-Service یا PaaS) نام دارد. این نوع سرویس، توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد با استفاده از سرورهای اینترنتی، اپلیکیشن‌های موبایلی یا مبتنی بر وب بسازند.

۳-نوع سوم رایانش ابری، نرم‌افزار به عنوان سرویس (Software-as-a-Service یا SaaS) نام دارد. در این روش، کاربران می‌توانند با استفاده از حافظه‌های ابری (cloud storage)، به اپلیکیشن واحدی دسترسی داشته باشند.

وب سرویس آمازون / amazon web service

داستان راه‌اندازی AWS چیست؟

آمازون وب سرویس (AWS) در سال ۲۰۰۶ و با هدف افزایش بهره‌وری عملیاتی در فروشگاه اینترنتی آمازون راه‌اندازی شد. AWS در حال حاضر، یکی از مهم‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات و سرویس‌های میزبانی ابری است. البته بهتر است بگوییم AWS در حال حاضر، بزرگ‌ترین و مشهورترین محصول و خدمت رایانش ابری است. اما عامل موفقیت AWS چیست؟ در یک کلمه، تعدد خدمات و حضور پررنگش در دنیای رایانش. AWS آن‌قدر بزرگ است که می‌توانیم آن را به دو محصول جداگانه تبدیل کنیم:

 

 

بخوانید:   هوش مصنوعی در آمازون - روح‌الله رحمانی از تجارب خود می‌گوید

۱-سرویس ماشین مجازی آمازون (EC2)

۲-سیستم ذخیره‌سازی آمازون (S3)

برخی از سرویس‌های مهم AWS عبارتند از:

  • Amazon Cloud Front
  • Amazon Elastic Compute Cloud یا EC2
  • Amazon Relational Database Service یا Amazon RDS
  • Amazon Simple Notification Service یا Amazon SNS
  • Amazon Simple Queue Service یا Amazon SQS
  • Amazon Simple Storage Service یا Amazon S3
  • Amazon SimpleDB
  • Amazon Virtual Private Cloud یا Amazon VPC

آمازون وب سرویس، خدمات شگفت انگیزی به کاربران خود ارائه می‌دهد! این خدمات شامل پردازش، سرور، شبکه، امنیت، فضای ذخیره‌سازی، ایمیل، توسعه اپلیکیشن موبایل و … ، همگی از راه دور می‌شود. در ادامه به شکل دقیق‌تر این خدمات را بررسی می‌کنیم.

ذخیره‌سازی در AWS چیست؟

آمازون خدمات ذخیره‌سازی خود را با نام خدمات ذخیره‌سازی آسان آمازون (Amazon Simple Storage Service یا Amazon S3) ارائه می‌کند. آمازون S3 در واقع یک فضای ذخیره‌سازی مقیاس‌پذیر در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. استفاده‌کنندگان این سرویس می‌توانند تا حجم ۵ گیگابایت از داده‌های خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنند. این داده‌ها و پرونده‌ها، در سطل‌های خاصی (S3 buckets) ذخیره‌سازی و سازمان‌دهی می‌شوند. علاوه بر این، AWS، سرویس‌های دیگری برای ذخیره‌سازی بلند مدت داده‌ها ارائه کرده است. این سرویس‌ها، Amazon Glacier و Amazon Elastic Block Store نام دارند.

یخچال آمازون (Amazon Glacier)

این سرویس آمازون، خدمتی کم هزینه برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت داده‌هاست. کاربران با پرداخت هزینه‌ی اندکی، داده‌هایی که به ندرت به آن‌ها نیاز دارند را در یک فضای ابری ذخیره می‌کنند. استفاده از این سرویس، یکی از بهترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در هزینه‌های ناشی از فضاهای ذخیره‌سازی ابری است.

بلوک منعطف آمازون (Amazon Elastic Block Store)

این سرویس‌ هم یکی دیگر از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری آمازون است. Amazon Elastic Block Store کاربران را قادر می‌کند به داده‌های خود به طور مداوم دسترسی داشته باشند؛ حتی زمانی که EC2 خاموش شود! EC2 یا Elastic Compute Cloud در ادامه توضیح داده می‌شود.

وب سرویس آمازون / amazon web service

ابر رایانشی منعطف آمازون (Amazon Elastic Compute Cloud یا EC2)

EC2، یک سرور مجازی مبتنی بر وب است که کسب‌وکارها را قادر می‌سازد، برنامه‌های خود را بر روی آن اجرا کنند. این سرورها به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا از قدرت پردازشی سرورهای AWS در سراسر جهان استفاده کنند.

مدیریت پایگاه داده در AWS چیست؟

سرویس AWS برای مدیریت پایگاه‌های داده، Amazon Relational Database یا RDS  نام دارد. RDS با طیف گسترده‌ای از موتورهای پایگاه‌های داده سازگار است. این موضوع سبب می‌شود، کاربران بتوانند داده‌های خود را بازیابی کنند یا از آن، بکاپ بگیرند.

مهاجرت داده‌ها (data migration)

وب سرویس آمازون امکان مهاجرت داده‌‌ها، برنامه‌ها، سرورها و دیتابیس‌ها را در ابر عمومی AWS در اختیار کاربران قرار داده‌ است. کاربران با کمک مرکز مهاجرت وب سرویس آمازون (AWS Migration Hub) می‌توانند داده‌های خود را به فضای ابری انتقال دهند. آمازون سرویس دیگری نیز با نام AWS Snowball برای مهاجرت داده‌ها، فراهم کرده است.

شبکه‌سازی

با استفاده از ابر مجازی و خصوصی آمازون (Amazon Virtual Private Cloud یا VPC)، کاربران می‌توانند قسمتی از ابر AWS را به طور کامل تحت کنترل خود قرار دهند. علاوه بر این، وب سرویس آمازون ابزارهایی را برای ایجاد تعادل در ترافیک شبکه ارائه می‌دهد.

ابزارهای تنظیم و مدیریت ابر

وب سرویس آمازون، ابزارهایی مانند AWS Config و AWS Config Rules را برای پیکربندی منابع ابری، در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. یکی دیگر از ابزارهای مهم برای این کار AWS Trusted Advisor نام دارد. کاربران با استفاده از این ابزار می‌توانند، بهترین روش‌ها برای پیکربندی منابع ابری را به شکل بهینه و بر اساس هزینه‌ها، مسائل امنیتی، حساسیت به خطا و عملکرد انتخاب کنند.

امنیت آمازون وب سرویس 

امنیت دسترسی به منابع ابری AWS با استفاده از سرویس‌های هویت (AWS Identity) و مدیریت دسترسی (Access Management یا IAM) تامین می‌شود. علاوه بر این وب سرویس آمازون کاربران خود را قادر می‌سازد، سیاست‌های دسترسی جداگانه‌ و اختصاصی برای اکانت‌های مختلف تعریف کنند. AWS مراکز داده‌ی مختلفی در سراسر جهان دارد و قول داده است امنیت کاربران خود را تامین کند.

سرویس پیام‌رسانی آمازون وب سرویس

AWS، خدمات پیام‌رسانی گسترده‌ای ارائه می‌دهد. این خدمات عبارتند از:

  • Amazon Simple Queue Service یا SQS
  • سرویس نوتیفیکیشن آمازون (Amazon Simple Notification Service یا SNS)
  • سرویس ایمیلی آمازون (Amazon Simple Email Service یا SES)

SQS یک سرویس قدرتمند و قابل اعتماد پیام‌رسانی است. با استفاده از این سرویس می‌توان اقدام به ارسال، دریافت و ذخیره‌سازی پیام‌ها کرد. SNS سرویسی منعطف و سریع برای ارسال پوش نوتیفیکیشن است. SES هم یک سرویس ایمیلی قدرتمند و پربازده است.

 

 

بخوانید:   رایانش ابری چیست؟

ابزارهای توسعه‌ی نرم‌افزار AWS چیست؟

آمازون ابزارهای متنوعی را مانند رابط خط فرمان و بسته توسعه نرم‌افزار (SDK) برای برنامه‌نویسان ارائه کرده است. این ابزارها برای توسعه و مدیریت اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها به کار می‌روند. قابل ذکر است، SDKهای وب سرویس آمازون از پلتفرم‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی مانند اندروید و iOS، جاوا، ++C، پایتون، PHP، روبی، NodeJS و …  پشتیبانی می‌کند.

وب سرویس آمازون / amazon web service

سایر خدمات و محصولات آمازون

در سال‌های اخیر، آمازون با توسعه‌ی سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مختلفی، حضور قدرتمند خود را در این زمینه تثبیت کرده است. برخی از این سرویس‌ها عبارتند از:

  • AWS Rekognition برای افزودن تحلیل‌های بصری به برنامه‌ها
  • Amazon Lex برای ساخت رابط‌های گفت‌وگو محور بر پایه‌ی متن و صوت
  • Amazon EMR برای کلان داده
  • Amazon Chime برای افزایش بهره‌وری ملاقات‌های آنلاین
  • Amazon Alexa برای تسهیل انجام کارهای روزمره
  • Amazon Connect برای مراکز تماس ابری
  • Amazon Smart Drone یا پهپاد هوشمند آمازون

منبع: MEDIUM

علیرضا کریمی
علیرضا کریمی
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر - بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
15 دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین‌ها
جدیدترین‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

لطفا نحوه ساخت حساب و تایید مدارک aws رو بزارید مدارک زیادی برای ساخت حساب میخواد

بسیار عالی و مفید بود

ممنون بابت پست زیباتون

سلام من یک نفر میخوام مسلط به aws باشه برای همکاری در یک پروژه

خیلی مطلب جالبی بود. واقعا لذت بردم. ممنون

خیلی ممنون، موفق باشید

ممنون از مطلب مفیدی که گذاشتین
فقط به نظرم اگه اصطلاحات ترجمه نشه بهتره
یا مثل همین کاری که کردین خوبه که اگه ترجمه میشه ،اصطلاح اصلی هم جلوش بیاد یا برعکس،اصطلاح اصلی اول بیاد بعد ترجمه جلوش تو پرانتز بیاد
اینجوری خوندن مطلب راحت تر هستش

عالی بود مرسی از مقاله مفید و خلاصه و تروتمیز
همین سبک از مقالات رو ادامه بدید خیلی راحت و روان و قابل فهم هست/
با سپاس از زحمات شما

عالی عالی عالی

سلام وقتتون بخیر
برای یادگیری aws نیاز به دانش ریاضی بالا هست یا خیر فقط زبان پایتون رو بلد باشیم اوکی هستش

سلام
ممنون از ارائه مطلب خوبتون
به نظرم بازار کارش رو هم توضیح بدین

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.