مایکروسافت آژور / microsoft azure

مایکروسافت آژور چیست؟ | Microsoft Azure | همه آن‌ چه باید بدانید5 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

به زبان ساده، مایکروسافت آژور (Microsoft Azure)، مجموعه‌‌ای از راهکارهای ابری است که جایگزین راهکارها و سخت‌‌افزارهای فیزیکی می‌‌شوند. تمامی سرویس‌‌های مختلف شرکت مایکروسافت و بسیاری از شرکت‌‌های بزرگ در دنیا با استفاده از ماشین‌‌های مجازی آژور، فعالیت می‌‌کنند. در این مقاله از فنولوژی، نگاهی کاملا کاربردی و عملی به خدماتی که مایکروسافت آژور به کاربران ارائه می‌‌دهد می‌‌اندازیم.

مایکروسافت آژور چیست؟

مایکروسافت آژور مجموعه‌‌ای از سرویس‌‌های متنوع مبتنی بر ابر است که قابلیت مقیاس‌‌پذیری بالایی دارند. کسب‌‌وکارها، برنامه‌‌نویسان، سازمان‌‌های دولتی و هر کس دیگری که بخواهد بدون در اختیار داشتن امکانات سخت‌‌افزاری، یک نرم‌‌افزار توسعه دهد، مشتریان Microsoft Azure محسوب می‌‌شوند. در سال‌‌های اخیر، مایکروسافت رشد زیادی داشته و پیش‌‌بینی می‌‌شود تا چند سال آینده درآمد مایکروسافت از آژور، بیش‌‌تر از ویندوز شود.

ابر (cloud)، در حقیقت کامپیوتر یک شخص دیگر است! البته لازم به ذکر است که این تعریف ساده از ابر، تنها بخشی از بیزینس آژور را توضیح می‌‌دهد: زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS). افراد به جای تهیه‌‌ی زیرساخت‌‌های سخت‌‌افزاری می‌‌توانند از زیرساخت ابری آژور استفاده نمایند. مایکروسافت آژور علاوه بر ارائه‌‌ی این زیرساخت، سرویس‌‌های بسیار متنوع دیگری نیز ارائه می‌‌کند. این سرویس‌‌ها در دو گروه پلتفرم به عنوان سرویس (Paas) و نرم‌‌افزار به عنوان سرویس (SaaS) قرار می‌‌گیرند. با استفاده از این خدمات قادر خواهید بود به عنوان مثال، یک سایت وردپرسی داشته باشید بدون آن‌‌که نیازی به تهیه‌‌ی یک سرور لینوکس فیزیکی باشد.

علاوه بر موارد ذکرشده، توسعه‌‌دهندگان اپلیکیشن‌‌ها و وب‌‌اپلیکیشن‌‌ها، می‌‌توانند به دور از دغدغه‌‌های امنیتی و زیرساختی، از مایکروسافت آژور به عنوان، فضای ذخیره‌‌سازی استفاده کنند و از سرویس‌‌های متنوع آن بهره‌‌مند شوند. مایکروسافت، آژور را در سال ۲۰۰۸ معرفی کرد و در سال ۲۰۱۰ با نام «ویندوز آژور» نیز به صورت عمومی عرضه نمود. در سال ۲۰۱۴، طی یک ریبرندینگ، ویندوز آژور به «مایکروسافت آژور» تغییر نام داد. در سال ۲۰۱۷، مایکروسافت اعلام نمود، حدود ۴۰ درصد سرورهای آژور، سیستم‌‌‌‌عامل لینوکسی دارند. آژور در ۵۴ منطقه که در ۱۴۰ کشور دنیا قرار دارند، سرورها مختلفی دارد.

فواید مایکروسافت آژور چیست؟

مهم‌‌‌‌ترین فایده‌‌ی Azure آن است که شرکت شما برای انجام امور ابری خود، نیاز به فراهم نمودن زیرساخت‌‌های سخت‌‌افزاری و نگهداری و تعمیر آن‌‌ها نیست. این امر باعث صرفه‌‌جویی بسیار زیادی می‌‌شود؛ این صرفه‌‌جویی‌‌ها علاوه بر صرفه‌‌جویی در خرید سرورها، شامل کاهش هزینه‌های محل نگهداری سرورها و هزینه‌‌ی برق می‌‌شود.

از آن‌‌جایی که سرورهای آژور به صورت ماشین مجازی هستند، وقتی برای آن‌‌ها مشکلی ایجاد شود، سایت شما Down نمی‌‌شود، بلکه سریعا از منابع کمکی استفاده می‌‌شود تا Downtime به حداقل برسد. علاوه بر این، امکان افزایش منابع مورد استفاده (مقیاس‌‌پذیری) کاملا فراهم شده است. اگر هم امنیت اطلاعاتتان مورد اهمیت است، می‌‌توانید به راحتی اطلاعات خود به هر یک از سرورهای آژور در سراسر دنیا که می‌‌خواهید انتقال دهید.

مایکروسافت آژور، فواید زیادی برای برنامه‌‌نویسان دارد. برخی از این فواید عبارتند از: سرویس‌‌هایی برای توسعه‌‌ی اپلیکیشن‌‌های موبایلی، طراحی محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا، اتصال به فضای ذخیره‌‌سازی ابری، دیتابیس‌‌های ابری، سرویس‌‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.

زیرساخت به عنوان سرویس آژور (Azure IaaS) چیست؟

یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از سرویس زیرساخت مایکروسافت آژور، استفاده از سرورهای مجازی آژور به جای سرورهای فیزیکی و واقعی است. به این ترتیب دیگر نیازی به استفاده از سخت‌افزارهای فیزیکی و نگهداری آن‌ها توسط خودتان نیست. سرورهای آژور آمادگی دارند تا سیستم‌عامل‌های مختلفی مانند ویندوز و لینوکس (با توزیع‌های مختلف) را در اختیار همگان قرار دهند. در بازارچه آژور (Azure Marketplace)، می‌توانید از سرورهای مجازی برای انجام همه‌ی امور مورد نیاز خود استفاده کنید.

به طور خلاصه، شما می‌توانید یک زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) را به طور کامل با استفاده از سرویس ابری مایکروسافت آژور بسازید و با استفاده از ابزارهای ثالث، آن‌ را مدیریت کنید. در اواخر سال ۲۰۱۸، مایکروسافت از سرویس VDI خود با نام Windows Virtual Desktop رونمایی کرد. این سرویس از دسکتاپ‌‌های مجازی با ویندوز ۱۰ و ۷ پشتیبانی می‌‌کند.

رقیبان مایکروسافت آژور چه شرکت‌‌هایی هستند؟

در دنیا سه بازیگر اصلی در حوزه‌‌ی خدمات ابری وجود دارند. این شرکت‌‌‌ها به ترتیب عبارتند از:

۱-وب سرویس آمازون (AWS)

۲-مایکروسافت آژور (Microsoft Azure)

۳-پلتفرم ابری گوگل (Google Cloud Platform)

سایر شرکت‌‌های فعال در این حوزه مانند SalesForce و Oracle، معمولا سرویس‌‌هایی ارائه می‌‌کنند که قابل استفاده برای مشتریان این سه بازیگر اصلی است.

مایکروسافت آژور / microsoft azure

با استفاده از Microsoft Azure چه کارهای دیگری می‌‌‌‌توان انجام داد؟

اگر بخواهیم تمام سرویس‌‌های مایکروسافت آژور را بیان کنیم، احتمالا باید یک کتاب کامل بنویسیم! این کتاب احتمالا ماه آینده هم باید آپدیت شود! چون خدمات آژور روز به روز در حال زیاد شدن هستند. در ادامه دسته‌‌‌های اصلی خدمات آژور را بررسی می‌‌کنیم.

ذخیره‌سازی و دیتابیس آژور

آژور در واقع برای ذخیره‌‌سازی حجم زیادی از داده‌‌ها به وجود آمده است. سرویس‌‌های اصلی ذخیره‌‌سازی آژور (Azure Storage services) عبارتند از:

  • Azure Blobs (برای ذخیره‌سازی داده‌های بی‌ساختار مانند عکس‌ها و ویدیوها و …)
  • Azure Files (که برای به اشتراک گذاری فایل‌ها با استاندارد SMB استفاده می‌شود)
  • Azure Queues (برای پیام‌رسانی بین اجزای یک اپلیکیشن)
  • Azure Tables (پایگاه داده‌ی NoSQL برای ذخیره‌سازی داده‌های ساختارمند)
  • Azure SQL database
  • Azure Cosmos DB (برای ذخیره‌سازی کلان داده که به شدت مقیاس‌پذیر است)

توسعه نرم‌افزار با استفاده از سرویس‌های آژور

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار‌های دسکتاپ و موبایل، برای توسعه‌ی محصول خود می‌توانند از مجموعه ابزارهای مایکروسافت آژور استفاده کنند. برخی از این ابزارها عبارتند از:

  • محیط توسعه نرم‌افزار ویژوال استودیو
  • Azure Devops
  • ابزارهای ثالث بسیار متنوع برای به اشتراک‌گذاری کد، مدیریت فلوها، مانیتورینگ اپلیکیشن‌ها و …. به عنوان مثال یکی از این ابزارها، Jenkins است که برای توسعه‌ی نرم‌افزار در فضای ابری و استقرار در ابر آژور استفاده می‌شود. 

کانتینرهای مایکروسافت آژور (Containers)

کانتینرها محیط‌هایی استاندارد و کپسوله‌شده برای اجرای اپلیکیشن‌ها به صورت کاملا امن است. این محیط‌ها پایداری و مقیاس‌پذیری بسیار بالایی دارند. آژور در بازارچه خود بیش از ۱۰۰ کانتینر تصاویر را ارائه می‌کند.

یادگیری ماشین

از آخرین سرویس‌هایی که به مایکروسافت آژور اضافه شده است می‌توان به سرویس‌های مبتنی بر یادگیری ماشین اشاره کرد؛ الگوریتم‌های پیش‌بینی و شناسایی، بخشی از این سرویس هستند. مایکروسافت به شما این امکان را می‌دهد تا در محیط هیبریدی یا در فضای ابری، الگوریتم‌های خود را توسعه و آموزش (train) دهید.

مایکروسافت آژور / microsoft azure

چگونه سرویس‌‌های آژور مایکروسافت را مدیریت کنیم؟

راه اصلی مدیریت سرویس‌های مایکروسافت آژور، از طریق پورتال کاربری آن است. در این پورتال، یک داشبورد اختصاصی خواهید داشت که از طریق آن می‌توان با یک نگاه تمام سرویس‌های مورد استفاده را مشاهده کرد و سرویس‌های جدیدی نیز اضافه نمود. با استفاده از ابزار مدیریت منابع آژور (Azure Resource Manager) می‌توانید سرویس‌ها را دسته‌بندی و منظم کنید. برای انجام کارهای تکراری نیز می‌توانید از Powershell آژور استفاده نمایید.

دایرکتوری فعال (Active Directory) آژور چیست؟

حتی اگر تا کنون پورتال آژور را باز نکرده‌اید، احتمال دارید از سرویس‌های دایرکتوری فعال آژور (Azure AD) استفاده کرده باشید. به عنوان مثال سرویس آفیس ۳۶۵ از زیرساخت آژور استفاده می‌کند.

هزینه استفاده از آژور مایکروسافت چقدر است؟

اکثر سرویس‌های مایکروسافت آژور به صورت مدل pay-as-you-go از شما هزینه دریافت می‌کنند. به این معنا که هر مقدار از منابع آژور استفاده کنید، به صورت داینامیک، هزینه‌ی آن را پرداخت می‌نمایید؛ البته می‌توانید منابع را به صورت سالانه رزرو کنید و تخفیف نیز دریافت نمایید. اگر برای اولین بار اکانت آژور بسازید، ۲۰۰ دلار اعتبار هدیه دریافت خواهید کرد!

منبع: ZDNET

بخوانید:   والت دیزنی با Microsoft Azure در آزمایشگاه نوآوری بر پایه ابر همکاری می‌کند!
علیرضا کریمی
علیرضا کریمی
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر - بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.