با وجود آن که سالها است در بخشهای زیادی از ایران دسترسی به اینترنت پرسرعت فراهم شده، اما هنوز هم در موارد بسیاری شاهد مشکل دریافت سیگنال وای فای هستیم. تداوم مشکل ضعف اینترنت نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از نقاط دنیا سبب شد تا دستگاههای تقویت کننده وای فای (WiFi booster) تولید و عرضه شوند. در واقع دستگاه تقویت کننده وای فای به مودم کمک کرده تا محدوده بیشتری را برای دریافت وای فای پوشش بدهد و در راستای آن نرخ انتقال دیتا افزایش یابد. بنا بر این توضیحات اگر در بخشی از خانه یا محیط شما وای فای ضعیف عمل میکند و به بیان عامیانه «اینترنت خوب آنتن نمیدهد!»، با استفاده از یک دستگاه تقویت کننده میتوانید این مشکل را بر طرف کنید.
کاربرد و انواع دستگاه تقویت کننده وای فای
به دلیل استفاده روزافزون از دستگاههای تقویت کننده وای فای، میتوانید انواع مختلفی از آنها را در بازار بیابید. امروزه شاهد دستگاههای تقویت کننده دارای پردازندههای دوهستهای فوق سریع و چهار درگاه اترنت هستیم که امکان اتصال به تلویزیونهای هوشمند یا کنسولهای بازی را نیز دارند. لازم است ذکر کنیم که بسیاری از برندهای مطرح نیز تقویت کنندههای وای فای را تولید کردهاند که از معروفترین و محبوبترین آنها میتوان به برند شیائومی اشاره کرد. بیتردید امکان خرید دستگاههای تقویت کننده وای فای با قیمت و کیفیتهای متعددی وجود دارد؛ توصیه میکنیم که در حین خرید مطمئن شوید دستگاه به روترها اجازه میدهد تا سیگنال وای فای به سمت انواع دستگاههای وای فای شما متمرکز شود و اگر در این زمینه متخصص نیستید، بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. به طور کلی در نظر داشته باشید که دستگاههای تقویت کننده وای فای با هدف قرار دادن سیگنال وای فای به محلی که از آن استفاده می شود، سرعت و عملکرد شبکه را به میزان زیادی افزایش میدهند.
هر آن چه باید درباره دستگاه تقویتکننده وای فای (Wifi Booster) بدانید
هدف از تولید دستگاههای تقویت کننده وای فای به صورت خاص افزایش بُرد است که اغلب این دستگاهها در داخل خود یک آنتن BCP دارند که این کار را انجام میدهد. اگر تا به حال تجربه خرید دستگاههای تقویت کننده را نداشتهاید، جای نگرانی نیست؛ در این مقاله سعی میکنیم به تمامی سوالات احتمالی شما پاسخ دهیم.
دستگاههای تقویت کننده وای فای کوچک هستند و اندازه به صورت میانگین ۳۰ تا ۵۰ گرم است و اندازه آنها هیچ ارتباطی با میزان برد ندارد و بهتر است از برندهای مطمئن و دارای گارانتی یا مهلت تست خرید خود را انجام بدهید و وزن را ملاک انتخاب قرار ندهید. این دستگاهها ورودی USB دارند و نیازی نیست که همواره در جستجوی این باشید که با چه دستگاههایی همخوانی خواهند داشت. برخی از دستگاهها پورت USB چرخان دارند تا کاربر آسانتری داشته باشند. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، عدم نیاز دستگاههای تقویت کننده وای فای به سیم کشی مجزاست و دستگاهها تماما با وای فای کار میکنند.
یکی از ویژگیهایی که سبب تفاوت در قیمت انواع دستگاههای تقویت کننده وای فای میشود، تعداد دستگاههایی است که میتوان به صورت همزمان به آنها متصل کرد. برخی از آنها محدودیت زیادی دارند و بعضی دیگر تا ۶۰ دیوایس و حتی بیشتر را نیز ساپورت میکنند.
توجه داشته باشید که افراد زیادی تصور میکنند کاربرد روتر و تقویت کننده wifi مشابه است؛ اما بدانید که روترها با هدف تقویت آنتن ساخته میشوند؛ اما تقویت کنندهها برد را بیشتر میکنند. اغلب روترها میتوانند به راحتی قدرت آنتن را دو برابر کنند. جالب است بدانید که دستگاههای تقویت کننده wifi ضد آب هم وجود دارند و در مکان هایی مانند استخرهای سرپوشیده استفاده می شوند و مشکل جابه جایی در محیط را هم ندارند. از دیگر نگرانیها در هنگام خرید دستگاههای تقویت کننده، انتقال آنها در بین شبکههای مختلف است که باید بدانید تمامی تقویت کنندهها قابلیت جابهجایی میان شبکههای مختلف را دارند.
عوامل تاثیرگذار در کارکرد دستگاههای تقویت کننده wifi
بیتردید دستگاههای تقویت کننده وای فای پهنای دسترسی شما را به وای فای افزایش خواهند داد اما برای استفاده از ماکسیمم قابلیتهای آنها باید بدانید که چند عامل در این موضوع دخیل هستند. سرعت اینترنت و مودم و گیرندهای که به محیط مورد نظر وارد میشود و فاصله دستگاه تقویت کننده تا روتر از مهمترین عواملی هستند که نباید نایدیده گرفته شوند. همین نکات هستند که سبب میشوند گاهی با وجود استفاده از دو تقویت کننده wifi یکسان در دو محیط، شاهد کارکرد بسیار مختلف باشیم.
مکان خوبی برای دستگاه پیدا کنید، آخرین آپدیتهای نرمافزاری و سختافزاری را تهیه کنید، دستگاههای زالو یا هدردهندههای اینترنت را پیدا کرده و قطع کنید؛ از مناسب بودن پهنای باند خود مطمئن شوید و این زمان است که حتما از همه تواناییهای دستگاه استفاده کردهاید.
تاثیر دستگاه تقویتکننده وایفای در سرعت اینترنت
یکی از سوالات متداول در رابطه با دستگاههای تقویتکننده وایفای این است که چه تاثیری روی سرعت اینترنت خواهند گذاشت؟ واقعیت این است که دستگاههای تقویتکننده وای فای همانطور که از نام آنها مشخص است، هیچ تاثیری روی سرعت اینترنت ندارند و نه سرعت میبخشند و نه سرعت را کم میکنند؛ بنابراین اگر پس از اتصال دستگاه شاهد کاهش سرعت اینترنت بودید، مشکل از دستگاه تقویت کننده نیست. برای تقویت سرعت اینترنت راههای متعددی نظیر تغییر آنتن یا تقویت آن، تغییر شرکت ارائهکننده اینترنت، استفاده از مودمهای نسل جدید و قویتر، استفاده از روترهای مجهز و … وجود دارد که در آینده حتما به صورت کاملتر به آنها خواهیم پرداخت.
ما در فنولوژی همواره پاسخگوی نظرات و سوالات شما هستیم؛ میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی و وبسایت با ما در ارتباط باشید.