آشنایی با زبان جاوا / introduction to java

آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا | ویژگی های زبان جاوا4 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

زبان جاوا، یکی از زبان‌های محبوب برنامه‌نویسی است که کاربردهای فراوانی دارد. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های زبان برنامه نویسی جاوا عبارتند از:

  • جاوا، سال‌ها یکی از زبان‌های محبوب در بین برنامه‌نویسان بوده است.
  • زبان java، یک زبان شی گراست؛ اما به طور کامل شی گرا نیست؛ زیرا در جاوا از دیتاتایپ‌هایی مانند int و char استفاده می‌شود که شی گرا محسوب نمی‌شوند.
  • برنامه‌های نوشته‌شده به زبان java، ابتدا به byte code تبدیل می‌شوند که یک نوع زبان مستقل از ماشین است. پس از آن، بایت کد بر روی JVM یا Java Virtual Machine (ماشین مجازی جاوا)، اجرا می‌شود.
  • نحو (syntax) جاوا شبیه به زبان‌های C و ++C است؛ اما مفاهیم سطح پایینی مانند اشاره‌گر، در جاوا وجود ندارد. علاوه بر این، برنامه java با استفاده از کلاس‌ها و شی‌های مختلف نوشته می‌شود.
  • برای نوشتن انواع اپلیکیشن‌ها مانند اپلیکیشن‌های اندروید، وب اپلیکیشن، اپلیکیشن دسکتاپ، اپلیکیشن سرور و …، می‌توان از زبان برنامه نویسی جاوا استفاده کرد.
  • برنامه نوشته‌شده به زبان جاوا نسبت به زبان ++C، قابلیت نگهداری بیش‌تری دارد؛ زیرا زبان java، مشکلات رایج موجود در زبان ++C را ندارد. به عنوان مثال عدم وجود پوینتر یا همان اشاره‌گر در جاوا، از بسیاری از دسترسی‌های نابه‌جا و غلط به حافظه جلوگیری می‌کند. به عنوان مثالی دیگر، توابع جاوا، اشیا را تنها به صورت call by reference قبول می‌کنند و این مورد نیز نگهداری برنامه را راحت‌تر می‌کند.
  • جاوا یک زبانی بین پایتون و ++C است! در حقیقت نسبت به پایتون سریع‌تر و نسبت به ++C، کندتر است.

برخی از ویژگی های زبان جاوا

سادگی

یادگیری زبان جاوا بسیار ساده و نحو (syntax) آن به دور از هر گونه پیچیدگی است. اگر از قبل با زبان C آشنایی دارید، یادگیری java برای شما راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا نحو آن بسیار نزدیک به زبان C است. حتی برخی از ویژگی‌های پیچیده و مشکل‌ساز زبان C مانند اشاره‌گر نیز در جاوا وجود ندارد؛ در حقیقت مدیریت حافظه و حذف حافظه‌های بلااستفاده، در زبان جاوا به صورت خودکار انجام می‌شود.

java یک زبان مستقل از پلتفرم

برنامه‌های نوشته‌شده به زبان جاوا، پس از کامپایل شدن به یک زبان میانی به نام bytecode تبدیل می‌شوند؛ بایت کد بخشی از پلتفرم جاواست و مستقل از ماشینی که بر روی آن اجرا می‌شود، عمل می‌کند. بنابراین بایت کد شما قابلیت دارد بر روی هر ماشینی با استفاده از یک JVM اجرا شود.

شی گرایی

در برنامه نویسی شی گرا، با تبدیل کل برنامه به مجموعه‌ای اشیا، کدنویسی را راحت‌تر می‌کنیم. شی به عنوان پلی واسط برای جریان داده (data flow) از تابعی به تابع دیگر استفاده می‌شود. به راحتی می‌توان داده‌ها و توابع را بر حسب نیاز خود، شخصی‌سازی کرد.

قدرتمند (robust)

زبان جاوا یک زبان قدرتمند یا robust است؛ به این معنی که می‌تواند با توجه به فشاری که بر آن وارد می‌شود، منابع را مدیریت کند و در صورتی که با ورودی‌های عجیبی روبرو شود، بدون خطایی، برنامه را اجرا کند.

چندرشته‌ای (multithreaded)

زبان جاوا می‌تواند با تعریف رشته‌های مختلف، به طور همزمان، کارهای متعددی را انجام دهد؛ به عنوان مثال می‌تواند یک GUI را مدیریت کند و همزمان نیز در رشته‌ای دیگر، منتظر ورودی یک اتصال شبکه باشد؛ در این حالت، رشته GUI همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و خواسته‌های کاربر را برآورده می‌کند.

بی‌نیاز به پیش‌پردازش

بر خلاف زبان C، در زبان java نیازی به وارد کردن فایل‌های هدر و پیش‌پردازش نیست.

چگونه زبان java را یاد بگیریم؟

با مفاهیم پایه آشنا شوید

بهترین راه برای شروع یادگیری هر چیزی از جمله یک زبان برنامه نویسی مانند جاوا، یاد گرفتن مفاهیم پایه‌ای آن است. در ابتدا سعی کنید به دور از پیچیدگی‌ها، تنها مفاهیم پایه‌ای و مهم را درک کنید. پس از آن که تسلط نسبتا خوبی پیدا کردید، می‌توانید بازگردید و دانش خود را در هر بخش، عمیق‌تر کنید.

صبر، صبر و صبر

زبان برنامه نویسی java، بسیار گسترده است و چیزهای زیادی برای یادگیری دارد؛ به همین خاطر ممکن است در میانه‌ی راه خسته شوید. باید همواره به یاد داشته باشید که با صبر کردن می‌توان هر چیزی را به دست آورد. بهترین برنامه‌نویسان نیز از نقطه‌ای کار خود را شروع کرده‌اند؛ بنابراین عجله نداشته باشید و در کمال صبر و با توجه به توان خود، به مسیر ادامه دهید.

کد بزنید

پس از آن که با مفاهیم ابتدایی آشنا شدید، مفیدترین کاری که می‌توانید انجام دهید، کدزنی و تمرین هر چه بیش‌تر است. شما باید بیش از آن چه مطالعه می‌کنید، کد بزنید؛ کدزنی باعث می‌شود مهارت بیش‌تری پیدا کنید و دانش شما عمیق شود.

در مورد جاوا بیش‌تر بخوانید

مدام مقالات متعدد را در مورد جاوا بخوانید و ویدیوهای مختلفی در یوتیوب ببینید؛ این کار باعث می‌شود تا انگیزه شما از دست نرود و میل به یادگیری بیش‌تر داشته باشید.

به شکل گروهی یاد بگیرید

به طور کلی، یادگیری هر مبحثی به شما کمک می‌کند تا انگیزه خود را حفظ کنید و در صورتی که به مشکلی برخوردید، سریع‌تر آن را حل کنید. یادگیری جاوا نیز مانند یادگیری هر چیز دیگری، ممکن است خسته‌کننده شود؛ با تشکیل گروه‌هایی با دوستانتان، از این موضوع پیشگیری کنید.

بخوانید:   آموزش نصب جاوا | چاپ !Hello World در جاوا
تیم محتوایی فنولوژی
تیم محتوایی فنولوژی
گروهی از متخصصان حوزه‌های مختلف
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.