اینترنت اشیا / iot

امنیت در اینترنت اشیا3 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

اینترنت اشیا در دنیای امروز، به شدت در حال گسترش است. این یک مفهومی است که نه تنها پتانسیل تاثیرگذاری بر زندگی روزمره را دارد بلکه بر نحوه زندگی کاری ما نیز تاثیرگذار است. مباحث پیشرفته زیادی در مورد اینترنت اشیا وجود دارد اما در این مقاله از فنولوژی، قصد داریم موضوع امنیت در اینترنت اشیا را بررسی کنیم. در دسترس بودن اینترنت پرسرعت برای همه، کاهش هزینه‌های ارتباطی، استفاده از سنسورهای مختلف در دستگاه‌ها و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در زندگی مردم، باعث رشد سریع و چشم‌گیر اینترنت اشیا شده است.

اینترنت اشیا و تعریف آن

اینترنت اشیا یعنی دستگاه های مختلف به وسیله‌ی اینترنت به یکدیگر متصل می‌شوند. این مبحث شامل همه چیز از جمله تلفن های هوشمند، دستگاه قهوه‌ساز، دستگاه لباس‌شویی، هدفون‌ها، سیستم‌های روشنایی، گجت‌های پوشیدنی و تقریبا هر چیزی که فکرش را بکنید، می‌شود. حتی در ماشین‌آلات، به عنوان مثال یک موتور جت، هواپیما یا مته یک ماشین استخراج نفت، اینترنت اشیا به کار می‌آید. به طور کلی، هر دستگاهی که بتواند به اینترنت متصل شود،‌ زیرمجموعه‌ی اینترنت اشیا قرار می‌گیرد. شرکت تحلیلی Gartner می گوید، تا سال ۲۰۲۰، بیش از ۲۶ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت وجود خواهد داشت که رقم بسیار بزرگی محسوب می شود (حتی برخی این رقم را بیش از ۱۰۰ میلیارد دستگاه پیش بینی کرده اند). مبحث اینترنت اشیا شامل انسانها نیز می‌شود. ارتباطات انسان-انسان، انسان-اشیا، اشیا-اشیا، همه و همه، تحت تاثیر IoT هستند. حال پس از بررسی تاثیرات اینترنت اشیا به موضوع مهم امنیت در اینترنت اشیا می‌پردازیم.

اینترنت اشیا / iot

اینترنت اشیا چطور شما را تحت تاثیر قرار می دهد؟

قانون جدید آینده این است: هرچیزی که قابل متصل شدن به اینترنت باشد، متصل خواهد شد. اما چرا در جهان دستگاه های زیادی می خواهید که به یکدیگر متصل شوند؟ مثال های متعددی وجود دارد که نمایانگر یک دنیای کاملا متصل به هم است و ویژگی‌های چنین دنیایی را بیان می‌کند. فرض کنید، در مسیر یک جلسه هستید، ماشین شما می تواند به تقویم دسترسی داشته باشد و همچنین بهترین مسیر را انتخاب کند. اگر ترافیک سنگین باشد، ماشین می‌تواند یک پیغام به جلسه بفرستد که شما احتمالا تاخیر خواهید داشت. تصور کنید، ساعت شما، راس ساعت ۶ آلارم بزند و سپس به قهوه‌ساز دستور دهد تا قهوه را آماده کند. قهوه‌ساز هم مواد مورد نیاز را به صورت خودکار از فروشگاه سفارش می‌دهد. اگر گجت پوشیدنی که در محل کار استفاده می کنید، بتواند به شما بگوید که چه زمانی و کجا بیشترین فعالیت را داشته و تاثیرگذار بوده‌اید و این اطلاعات را با دستگاه‌های دیگری که هنگام کار استفاده می کنید، به اشتراک بگذارد، خیلی بی‌نظیر می‌شود. نه؟ در مقیاس بزرگ‌تر، اینترنت اشیا می تواند در شبکه‌های حمل‌و‌نقل استفاده شود. اینترنت اشیا در شهرهای کوچک برای کاهش زباله و افزایش راندمان انرژی، به کار می‌رود.

امنیت در اینترنت اشیا

امنیت در اینترنت اشیا بزرگ ترین مسئله است که اغلب اوقات مطرح می شود. با اتصال میلیاردها دستگاه به یکدیگر، چه کاری می توانیم انجام دهیم تا مطمئن باشیم، اطلاعات ما امن باقی می‌ماند؟ IoT، شرکت‌های سراسر جهان را در معرض تهدیدهای امنیتی قرار می‌دهد. مسئله حریم خصوصی و به اشتراک‌گذاری داده‌ها نیز، مسئله‌ی مهمی است. هرگاه با حجم زیادی از دستگاه‌های متصل به هم روبه‌رو می‌شویم که با یکدیگر اطلاعات مختلفی را به اشتراک می‌گذارند، رعایت مسائل امنیتی و حریم خصوصی، بسیار مهم است.

مسئله دیگری که بسیاری از شرکت ها به طور خاص با آن روبرو هستند، مربوط به حجم انبوه داده‌هایی است که دستگاه‌های موجود در شبکه‌ی اینترنت اشیا، تولید می‌کنند. شرکت‌ها باید روشی را برای ذخیره، ردیابی، تجزیه و تحلیل و درک مقادیر گسترده داده‌های تولیدی کشف کنند. به علت رشد بسیار سریع اینترنت اشیا در دنیا، اگر می‌خواهیم از این موج جا نمانیم، ما نیاز باید در حوزه‌ی IoT مطالعه و تحقیق کنیم و چالش‌های این حوزه را بشناسیم و در صدد حل آن‌ها باشیم.

منبع: FORBES

بخوانید:   میکروکنترلر AVR چیست برق و الکترونیک
علیرضا کریمی
علیرضا کریمی
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر - بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.