همایش بلاک‌چین ایران/iran's blockchain summit

همایش سراسری بلاک‌چین ایران: روز اول7 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

برای مطالعه‌ی گزارش روز دوم این‌جا کلیک کنید.

همایش بلاک‌چین ایران رویدادی بی نظیر در راستای مدرسه تابستانه بلاک‌چین ایران است که ششم و هفتم مهر ماه ۱۳۹۸ در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. علت برگزاری این همایش، ایجاد فرصتی برای گردهمایی جامعه بلاک‌چینی است. هدف اصلی افراد حاضر، تبادل نظر، هم‌افزایی و اتصال آموخته‌های حوزه بلاک‌چین به صنعت در تمامی لایه‌های قانون گذاری، استارتاپی و فردی است.

همایش بلاک‌چین ایران/Iran's blockchain summit

این رویداد به قسمت‌های مختلف از جمله بلاک‌چین‌تاکس (سخنرانی‌هایی مفید و آموزنده در مورد بلاک‌چین)، پانل (نشست گروهی همراه با پرسش‌و‌پاسخ و گفت‌و‌گوی متخصصان این حوزه) و ارا‌‌‌‌‌ئه‌ی استارتاپ‌ها تقسم بندی می‌شود.

بلاک‌چین تاکس های اولیه

ابتدای جلسه امیرحسین مردانی، مدیر مدرسه تابستانه بلاک‌چین ایران و دکتر اسماعیل ثنایی، مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره آریاهمراه در مورد لزوم آموزش و فرهنگ‌سازی بلاک‌چین در ایران و نقش موثر مدرسه تابستانه بلاک‌چین ایران صحبت کرد.

اسماعیل ثنایی در ادامه ی سخنرانی خود با موضوع  «بلاک‌چین و نقش آن در تحول دیجیتالی» به تاثیر بلندمدت و قابل توجه بلاک‌چین در اقتصاد و GDP کشورها اشاره کرد و افزود : «هدف از همکاری شرکت آریاهمراه و آزمایشگاه بلاک‌چین شریف، ایجاد فرصت برای استفاده از مزایای بلاک‌چین است.»

او در ادامه مفهوم  Hybrid Blockchin را توضیح داد و از ویژگی‌های بارز آن به شفافیت بالا و اعتماد‌سازی صورت گرفته ازجانب حکومت‌ها اشاره کرد و پیش‌بینی کرد ۹۰ درصد پلتفرم‌های بلاک‌چین تا سال ۲۰۲۱ به این سمت خواهند رفت.

بلاک‌چین چه ارزش اقتصادی دارد؟

در ادامه همایش علی جهانی، مدیر دفتر توسعه سرمایه‌گذاری آریاهمراه و دبیر علمی IBSS با موضوع (عصر جدید رمزدارایی) صحبت‌های خود را شروع کرد و اشاره کرد:«BOB Grifeld مدیرعامل نزدک (بورس آمریکا) از بلاک‌چین به عنوان بزرگترین فرصتی یاد کرده که می‌توان برای آینده تصور کرد.» علی جهانی در ادامه به ارزش ذاتی ارزهای دیجیتال پرداخت و تفاوت‌های انواع رمزارزها را با یکدیگر از منظر ارزش‌گذاری اقتصادی آن‌ها توضیح داد.

بازار مناسب ایران برای توکانیزه کردن دارایی‌ها مانند نفت و طلا!

جهانی با معرفی مفهوم crypto commodities مبادله دارایی‌ها در دنیای بیرونی را ممکن دانست. البته در ادامه با اشاره به ریسک سرمایه‌گذاری این حوزه در اوایل شکل‌گیری و عدم اعتماد سرمایه‌گذاران، به لزوم حل مشکلات رگولاتوری و قانون گذاری توکن‌ها تاکید کرد.

بخوانید:   اولین رویداد SkillUp با موضوع یادگیری ماشین برگزار شد

مدیر آریاهمراه در ادامه پیدایش مفهوم security tokenها با پشتوانه‌ی واقعی و اعمال محدودیت‌های ضروری جهت ارزش‌گذاری و قانون‌گذاری این توکن‌ها را شرح داد. ایشان در آخر مطالب خود پتانسیل ایران و خاورمیانه برای توکانیزه کردن مالکیت نفت، طلا، املاک و مستغلات و نقش به‌ سزای ایران در این بازار را خاطرنشان کرد.

آرش سروری/Arash Soroori

آرش سروری مجری برنامه

الکساندر چپرنوی مهمان ویژه

الکساندر چپرنوی از سال ۲۰۰۳ به توسعه‌ی نرم‌افزار مشغول است. او یکی از توسعه‌دهندگان اصلی رمزارز NXT است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه ملی سن‌پترزبورگ (ITMO) است و در پروژه‌های مختلفی شرکت داشته است. چپرنوی بنیان‌گذار Ergo (پلتفرمی منعطف برای پول‌های قراردادی) نیز هست. وی که به عنوان مهمان ویژه در همایش بلاک‌چین ایران حضور داشت در موضوع پول قراردادی (Contractual Money) سخنرانی کرد.

پانل: بلاک‌چین واقعیت یا توهم؟

یکی از جذاب‌ترین وقایع رویداد، پانل «بلاک‌چین یا واقعیت» بود که ولی‌الله فاطمی، مدیر عامل شرکت ققنوس، محمد صادق الحسینی، تحلیل‌گر اقتصادی، محمدرضا فروزنده‌دوست، مدیرکل ارزیابی امنیتی محصولات سازمان فناوری اطلاعات و حمزه قطبی‌نژاد، مدیرعامل توسعه کارآفرینی بهمن اعضای این بخش بودند. بحث آن‌ها پیرامون چالش‌های بلاک‌چین و میزان عملی بودن و اجرایی بودن بلاک‌چین، قوانین رگولاتوری، آینده‌ی بلاک‌چین ایران و پتانسیل استفاده از این تکنولوژی در معاملات بین المللی انجام شد.

پانل همایش بلاک‌چین ایران/Iran's blockchain summit panel

سهیل نیکزاد، مدیر پنل، برای شروع در مورد آینده‌ی رمزارزها در ایران سوال کرد. فروزنده‌دوست در پاسخ به این سوال با اشاره به بیانیه‌ی بانک مرکزی رمزارزها را در حوزه‌ی ماینینگ و صلاحیت قانونی فعلی تشریح کرد و به عنوان صنعت رسمی کشور در زمینه‌ی استخراج از آن نام برد.

«دور زدن تحریم‌ها با رمزارز ملی توهمی بیش نیست. از آن تنها می‌توان برای تسهیل معامله و تضعیف دلار بهره برد.» این جمله ی فروزنده‌دوست، نقطه نظر تخصصی او در زمینه نقش بیت کوین در معاملات جهانی را نشان می‌دهد.

مساله اصلی ترس از خروج سرمایه است

صادق‌الحسینی در پاسخ به سوال بعدی در مورد راهگشایی رمزارزها در پرداخت‌های مبنی بر رمیتنس جواب داد: «سیاست‌گذار از رمزارز نمی‌ترسد. مساله اصلی ترس از خروج سرمایه است.»

در ادامه‌ی پانل، قطبی‌نژاد معتقد بود توجه به حوزه کاربرد فناوری بلاک‌چین در کشور بسیار کم است و تاکنون سرمایه‌گذاری جدی در این زمینه انجام نشده است. بنابراین باید ابتدا مشخص کنیم که بلاک‌چین قرار است چه مشکلی را حل کند و چگونه می‌توان از فرصت‌های آن استفاده کرد. طبق بندهای بیانیه‌ی بانک مرکزی، موفق‌ترین بند آن در حوزه رمزارزها این بود که ریسک فعالیت را به عهده‌ی خود مردم گذاشت. اگر در ادامه نیز بندی را به این اختصاص می‌داد که سرمایه‌گذاری در این حوزه باید در ابتدا محدود باشد و به مرور گسترش پیدا کند، دیگر مشکلی وجود نداشت.

بخوانید:   هوش مصنوعی بورس را متحول می‌کند

بلاک‌چین تاکس:مشکلات و محدودیت‌‌های بلاک‌چین

در بخش بعدی این رویداد حنظله اکبری، مدیر داخلی آزمایشگاه بلاک‌چین شریف در مورد مباحث تخصصی مشکلات و محدودیت‌های بلاک‌چین صحبت کرد. او چالش‌های تکنیکال این حوزه، تغییرات و آپدیت‌های مورد نیاز و باگ‌های سیستم‌های فعلی و راه‌حل‌هایی برای به تعادل رساندن و حل این معظلات ارائه نمود.

بخش بسیار مهم و جالب بعدی همایش حریم خصوصی و ارتباط آن با بیت‌کوین و رمزارزها بود که توسط ضیاء صدر، محقق و مدرس بلاک‌چین و رمزارزها ارائه شد.

حنظله اکبری/Hanzale Akbari

انتظار رعایت حریم خصوصی در بیت‌کوین اشتباه است!

ضیاء صدر معتقد است چون بیت‌کوین با آدرس هماهنگ است، میتوان از آدرس افراد به هویت آن‌ها رسید لذا رعایت حریم خصوصی در بیت‌کوین تصور اشباهی است و حتی تصور کاملا قابل ردیابی بودن بیت‌کوین نیز در شرایط خاص نقض می‌شود . در مورد امنیت و حریم خصوصی به طور کلی طبق نظر صدر راحت‌ترین کار بی‌خیال شدن است! زیرا تامین امنیت نیاز به صرف زمان و تخصص بسیار پیچیده دارد.

Fungibility برای یک ارز خوب نیست!

Fungibility به معنای قابلیت تعویض و مبادله شدن، بدون ردیابی می‌باشد که هر چه یک ارز این قابلیت را بیش‌تر داشته باشد بین مصرف‌کنندگان محبوب‌تر می‌شود. اگر پول از قمار یا قاچاق به دست آمده باشد و این اطلاعات شفاف و قابل دسترسی باشد سایر افراد علاقه‌ی خود به استفاده از این ارز را از دست خواهد داد.

طبق گفته های ضیاء صدر بیت‌کوین باید همواره برای تثبیت خود به عنوان یک واحد معاملاتی، تعادل بین شفافیت معاملاتی برای رگولاتوری قانونی و در عین حال عدم افشای اطلاعات جزئی تراکنش‌ها برای حفظ ارزش خود را رعایت کند.

جرم و جنایت کار پر بازدهی است!

پول تو جرمه/crime pays well

صدر در جمع‌بندی مطالب خود به این نکته اشاره می‌کند که جرم به خودی خود پر بازده می‌باشد و افراد در صورت تمایل به ارتکاب جرم برای رسیدن به نتایج مطلوب خود از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند. ولی سوال اصلی این‌جاست که آیا این مبحث ارتباطی با بیت‌کوین دارد؟ ایشان معتقد است، مجرمین از بیت‌کوین برای جرم استفاده می‌کنند و بیت‌کوین صرفا ابزاری در دست آن‌هاست. بدین معنی که نه خلافکاران بدون بیت‌کوین شکست می‌خورند، و نه اینکه بیت‌کوین ذاتا پلتفرم فساد‌زایی است.

بخوانید:   همایش بلاک‌چین ایران

ماجرای ماینینگ چیست؟

در ادامه‌ی سمینار، کاوه مشتاق، نویسنده و محقق حوزه بلاک‌چین و رمزارزها به چالش‌ها و مباحثی پیرامون ماینینگ پرداخت و سوالات مهم و شایع این حوزه را ابهام‌زدایی کرد.

از نکات جالب مشتاق در این بخش نصف شدن درآمد ماینرها هر چهارسال یکبار بود. و دیگر این‌که چین به تازگی بازار عمده‌ی ماینینگ جهان را از آن خود کرده است، به حدی که باعث شده ماین کردن بیت‌کوین در ماه‌های اخیر به مراتب مشکل‌تر و زمان‌بر‌تر از قبل شود.

کاوه مشتاق/Kave Moshtagh

مشتاق درمورد آسیب‌های ماینینگ به شبکه‌های کشاورزی، خانگی و شبکه‌ی سراسری برق نیز اضافه کرد که برق کشاورزی به علت قطعی ۴ ساعت در روز و توان کم‌تر از ۱۰ کیلو‌وات، عملا برای ماینرها صرفه‌ی اقتصادی ندارد. به همین ترتیب ماینینگ با برق خانگی به دلایل آلودگی صوتی بالا و توان پایین و امکان آتش‌سوزی بالا مقرون به صرفه نبوده و توصیه نمی‌شود.

در پاسخ به سوال سوء‌استفاده از شبکه‌ی برقی ایران برای ماینینگ با برق ارزان نیز ایشان با استفاده از اعداد و ارقام آماری خود نشان دادند که در کشورهایی از دنیا (چین و قزاقستان)، برق ارزان‌تر از ایران وجود دارد و سهم برق همه‌ی فارم‌ها و ماینرهای ایرانی بخش ناچیزی از شبکه‌ی برق‌رسانی کشور را اشغال می‌کنند.

خیریه در بستر بلاک‌چین

در آخرین ساعات روز اول همایش حامد صالحی، عضو کمپین ایران‌رسکیو‌بیت با اشاره به سیل فروردین ۹۸ و محدودیتهای ایران در باتلاق تحریم‌ها برای پذیرش کمک‌های بین‌المللی به لزوم شکل‌گیری خیریه‌های مبتنی بر بلاک‌چین تاکید کرد. او در ادامه به معرفی خیریه‌های موفق جهانی در این حوزه و جرقه‌ی ایده‌ی ایران‌رسکیو‌بیت پرداخت و در مورد چالش‌ها و دستاوردهای تیم ایران‌رسکیو‌بیت توضیحات خود را تکمیل کرد. او در پایان گفت:«به امید روزی که دنیا شاهد نابودی خیریه‌هایی مثل ما باشد!»

حامد صالحی/Hamed Salehi

مقایسه‌ی کاربردی دو رمزارز

سپهر محمدی، رئیس انجمن بلاک‌چین ایران آخرین سخنرانی بود که درمورد رمزارزهای باثبات و کاربرد و تاثیر آن‌ها در اقتصاد ایران گفت و با معرفی و تفکیک رمزارزهای با ثبات، دای (Dai) و تتر (USDT) را به عنوان مهم‌ترین رمزارزهای با ثبات دنیا معرفی کرد و به مقایسه‌ی نسبی آن‌ها پرداخت.

سپهر محمدی/Sepehr Mohamadi

او در مقایسه‌ی خود تشریح کرد که تتر و دای هر دو دارای ارزشی تقریبا معادل یک دلارند. با این تفاوت که حجم فعلی مبادله‌ی تتر از دای بیشتر است. او ریسک اصلی تتر را احتمال فریز شدن توسط صادرکننده‌ی آن می‌دانست.

برای مطالعه‌ی گزارش روز دوم این‌جا کلیک کنید.

امیرحسین سلیمانی‌نسب
امیرحسین سلیمانی‌نسب
دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر - هم‌بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.