اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی5 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

اینترنت اشیا (IoT) می‌تواند در آینده‌ای نه‌چندان دور، زندگی‌ ما را تغییر دهد. صنعت پیشرفته، وسایل حمل‌ونقل متصل به هم و شهرهای هوشمند، همگی، بخش‌هایی از اینترنت اشیا هستند. البته، به کار بردن اینترنت اشیا، در زمینه‌های مهمی مانند کشاورزی، می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و تحولی شگرف ایجاد کند. کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی، می‌تواند بسیار گسترده باشد که در این مقاله و مقالات آینده‌ی فنولوژی، به آن‌ها می‌پردازیم.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال ۲۰۵۰، جمعیت کره‌ی زمین به ۹.۶ میلیارد نفر می‌رسد. بنابراین، اگر روش‌های فعلی کشاورزی را تغییر ندهیم، مطمئنا در تامین غذا، به مشکل خواهیم خورد. در کنار مشکلاتی مانند گرمایش زمین و کمبود آب، مشکل تامین غذا هم یکی از مشکلات اساسی آینده‌ی زمین است. کشاورزی هوشمند مبتنی بر راهکارهای اینترنت اشیا، به کشاورزان کمک می‌کند، ضایعات را کاهش و نرخ‌ بهره‌وری را افزایش دهند. 

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند

کشاورزی هوشمند، یک صنعت فناورانه‌ی هوشمند و با سرمایه‌گذاری‌های سنگین است که سعی دارد در حجم زیاد و به شکل پایدار و با کم‌ترین دورریز، غذا تولید کند. در واقع، کشاورزی هوشمند، استفاده‌ی آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در کشاورزی است. کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی، تنها بخشی از کشاورزی هوشمند است.

در کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT)، سیستمی برای نظارت و مانیتور کردن زمین کشاورزی در اختیار داریم. این سیستم، اطلاعات یکپارچه‌ای با استفاده از سنسورها (نور، رطوبت هوا، رطوبت هوا، دما و …) در اختیار ما قرار می‌دهد و آبیاری زمین را نیز، خودکار می‌کند. کشاورزان می‌توانند، وضعیت زمین را در هر کجای دنیا که باشند، رصد کنند. سیستم‌های کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا، علاوه بر کاربرد در روش‌های کشاورزی سنتی و در مقیاس بزرگ، قابل استفاده در مزرعه‌های کوچک خانگی و روش‌های کشاورزی ارگانیک و مدرن است.

استفاده از راهکارهای اینترنت اشیا در کشاورزی، در حال افزایش است و بر اساس پیش‌بینی Business Insider Intelligence، تا سال ۲۰۲۰، تعداد زمین‌های کشاورزی مجهز به اینترنت اشیا، به ۷۵ میلیون می‌رسد و سالانه نیز ۲۰ درصد رشد می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵، اندازه‌ی بازار کشاورزی هوشمند به ۱۵.۳ میلیارد دلار برسد. (این اندازه در سال ۲۰۱۶، ۵ میلیارد دلار بوده‌است.)

فواید کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا

اینترنت اشیا، به طور کلی، به ۵ روش، کشاورزی را بهبود می‌بخشد:

  • داده‌های جمع‌آوری‌شده به وسیله‌ی سنسور‌های مختلف: سنسور‌هایی که وضعیت هوا، کیفیت خاک، رشد محصول و … را کنترل می‌کنند، اهمیت بسیار زیادی دارند. داده‌های جمع‌آوری شده به وسیله‌ی این سنسورها، در اطلاع از وضعیت کلی زمین، چگونگی عملکرد کارکنان، کارایی تجهیزات کشاورزی و … به ما کمک می‌کنند.
  • کنترل بهتر فرآیندهای داخلی و کاهش ریسک تولید: پیش‌بینی چگونگی وضع تولید و تخمین حجم تولید محصول بسیار مفید است. با دانستن اطلاعات دقیق از محصولات تولیدی و حجم آن‌ها، دیگر با ریسک عدم فروش محصولات روبرو نخواهیم بود.
  • مدیریت هزینه‌ها و کاهش دورریز: با رصد به موقع ناهنجاری‌های موجود در میزان تولید در هر مرحله و یا سلامت محصولات، می‌توان از ضرر‌های بزرگ جلوگیری کرد.
  • افزایش بهره‌وری با اتوماسیون فرآیندها: با استفاده از تجهیزات اینترنت اشیا در کشاورزی، می‌توان فرآیندهای مختلف مانند آبیاری، کوددادن، سم‌پاشی و … را به شکل خودکار انجام داد.
  • افزایش حجم و کیفیت تولیدات: با خودکارسازی فرآیند داشت و برداشت محصولات و نظارت دقیق بر روند تولید، می‌توان حجم و کیفیت محصولات را افزایش داد.

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی و استارتاپ‌های موفق این حوزه

نظارت بر وضعیت آب‌وهوایی

احتمالا محبوب‌ترین تجهیزات اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند، تجهیزات ایستگاه هواشناسی هستند که شامل انواع سنسورهای مختلف می‌شوند. این تجهیزات، در سراسر زمین کشاورزی، قرار داده شده‌اند و اطلاعات را به سیستم مرکزی ارسال می‌کنند. این اطلاعات علاوه بر امکان پیش‌بینی هوا، به شما این امکان را می‌دهند، متناسب با وضعیت آب‌وهوایی، محصول مناسب کشت را انتخاب کنید.

سه شرکت برتر تولید این نوع از محصولات، allMETEO، Smart Elements و Pycno هستند.

اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی و اتوماسیون گلخانه

با استفاده از سنسورهای مختلف، وضعیت فعلی گلخانه رصد می‌شود و برای رسیدن به وضعیت مطلوب، می‌توان از سیستم‌های خودکار استفاده کرد. برای مثال می‌توان، بخاری یا فن را به شکل خودکار روشن کرد تا دما تنظیم شود. همچنین می‌توان، با کنترل میزان رطوبت خاک در نقاط مختلف، به شکل هدفمند آبیاری کرد یا با توجه به محصول کشت‌شده، نور محیط را، خودکار تنظیم کرد.

استارتاپ‌های Farmapp و Growlink، دو نمونه از استارتاپ‌های موفق در زمینه‌ی تولید این‌گونه تجهیزات هستند. GreenIQ نیز شرکتی در زمینه‌ی تولید تجهیزات آبیاری و تنظیم نور محیط از راه دور، است.

اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture گرین آیکیو greeniq

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی و مدیریت تولید محصول

با استفاده از تجهیزات مختلفی که در سراسر زمین نصب می‌شوند، می‌توان وضعیت محصول را در هر لحظه بررسی کرد. این تجهیزات، شما را قادر می‌سازند، علاوه بر کنترل رشد محصول، بیماری‌ها و آلودگی‌ها را نیز شناسایی کنید و به سرعت آن‌ها را برطرف نمایید.

استارتاپ‌های Arable و Semios، دو مورد از موفق‌های حوزه‌ی اینترنت اشیا در کشاورزی و با تمرکز بر مدیریت تولید محصول، هستند.

اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture

مدیریت و نظارت بر دام

اینترنت اشیا، نه تنها در زمین‌های کشاورزی کاربرد دارد، بلکه در پرورش دام نیز می‌تواند بسیار موثر باشد. تجهیزات اینترنت اشیا، به بدن دام (گاو، گوسفند و …) متصل می‌شوند و وضعیت سلامتی و رشد آن‌ها را بررسی می‌کنند.

شرکت‌های SCR by Allflex و Cowlar، تجهیزاتی تولید کرد‌ه‌اند که می‌توانند اطلاعات مربوط به سلامتی، میزان فعالیت و شرایط غذایی انواع دام را به شکل یکپارچه جمع‌آوری کنند.

اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture

سیستم‌های مدیریت زمین پایانه به پایانه (End-to-End)

این نوع از محصولات، پیچیده‌ترین سرویس‌های اینترنت اشیایی هستند که در روش‌های کشاورزی هوشمند استفاده می‌شوند. این سیستم‌ها از سنسور‌ها و ابزارهای رصدی مختلف، تجهیزات اتوماسیون مراحل مختلف تولید محصول و داشبوردی برای مدیریت یکپارچه همه‌ی تجهیزات تشکیل شده‌اند. همچنین، چنین سیستم‌هایی به قابلیت‌های گزارش‌گیری حرفه‌ای و حسابداری نیز مجهز شده‌اند. به عنوان مثال، می‌توانیم از شرکت Cropio، که در این حوزه فعال است، نام ببریم.

اینترنت اشیا در کشاورزی / iot in agriculture

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی، بسیار گسترده‌تر از موارد ذکر‌شده است. کنترل ماشین‌های کشاورزی (و حتی اتوماسیون آن‌ها)، کاربرد پهپاد در کشاورزی هوشمند و … ، از کاربردهای دیگر IoT در کشاورزی هستند که در مقالات آینده‌ی فنولوژی، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مهم‌ترین موارد در هنگام ایجاد یک زمین کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا عبارتند از:

  • توجه به کیفیت سخت‌افزار مورد استفاده به عنوان یک پارامتر بسیار مهم
  • انتخاب سیستمی با قدرت تحلیل و آنالیز بالا که از روش‌های یادگیری ماشین، برای تحلیل داده‌ها استفاده کند.
  • قابلیت دسترسی به اطلاعات از راه دور (از طریق سیستم‌های ابری)
  • توجه به زیرساخت‌های امنیتی

منبع:‌ EASTERNPEAK

بخوانید:   شرکت‌های اینترنت اشیا فرمانروایان دهه 2020 خواهند بود: رزومه خود را به‌روز کنید!
علیرضا کریمی
علیرضا کریمی
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر - بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
2 دیدگاه‌ها
قدیمی‌ترین‌ها
جدیدترین‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

مرسی بابت مقاله . مفید بود :)))

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.