سنسورهای پیچیده و برنامهریزیهای واقعی و آنی، در حال گسترش ساختوساز، صنعت و تدارکات هستند؛ از امنیت سایت گرفته تا افزایش پایبندی به برنامه پروژه و استقرار فعال خدمه، تعمیر و نگهداری قبل از خرابی تجهیزات. از IPهای دوربین های امنیتی و ترموستات های متصل به شبکه هوشمند گرفته تا کنتورهای برق هوشمند. اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) مسیر تعامل ما با جهان پیرامون خود را دگرگون کرده است. همزمان، راحتی و تهدیدهای جدید، به محیط زندگی شخصی ما وارد شده است. با این اوصاف، انقلاب اصلی در ارتباطات، در حال شکل گیری است؛ از صنایع سنگین و کشاورزی تا زیرسازی شهر و حتی در پزشکی. در شرایطی که عنوان ها مطابق شیوه استفاده شرکتها از دادههای شبکه اجتماعی و عکسالعملهای مشتریان استفاده میکنند، تقابل پیشرفتهای تکنولوژی در پردازش دادههای صنعتی دیده میشود. در تولید انرژی، عملیات حفر معدن، ساختوساز و عملکرد موتورهای جت. درخصوص نقش اصلی کاربرد اینترنت اشیا در صنعت (IIoT)، غول ارائهدهندهی خدمات دیجیتال، Accenture، اظهار میدارد که جدیدترین کاربرد اینترنت اشیا در صنعت (IIoT) همچون سنسورهای تجهیزشده و پردازشهای ابری، در حال تغییردادن چهره فرایندهای صنعتی، به طور کارآمد و افزایش ارتباط با مشتریان شامل صنایع کوچک و شرکتهای مهندسی جهانی هستند. در این مقاله از فنولوژی، کاربرد iot در صنعت را بررسی میکنیم و به این سوال میپردازیم که اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
در صنعت ساخت و ساز، کاربرد اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
در صنعت ساختوساز، شرکتهایی همچون Caterpillar، به جمعآوری و پردازش داده با استفاده از سنسورهایی برای نظارت بر بار و توزیع مواد در زمینهای خاکی روی آوردهاند. در حالی که راهکارهای Accenture در حوزه معدن هوشمند، برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادههای بهروز شده و درباره همه چیز است. بدین منظور، این شرکت از پلتفرم ابری Microsoft Azure استفاده میکند. از حملونقل تا جلوگیری از فرسودگی تجهیزات و ساخت محیطی امن برای اشتغال، همگی از اهداف Accenture است.
اینترنت اشیا صنعتی (IIoT): صنعت X.0
اقدام Accenture برای قابل دسترس کردن اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) به شیوهای است که به هر تجارتی اجازه میدهد از سنسورهای هوشمند و آنالیزهای قدرتمند برای کار استفاده کنند. Yen-Sze معتقد است با داشتن اطلاعات مرتبط و یک فرایند سریع تصمیمگیری، شرکتها میتوانند تغییرات کوچکی ایجاد کنند که تفاوتهای بزرگی را در کیفیت و هزینهها با خود به همراه خواهد داشت. اگر زرنگ باشید، میتوانید به راحتی محصولات و خدمات را برای مشتریان خود شخصیسازی کنید. درنتیجه، میتوانید پیشنهادهای جدیدتری به آن ها ارائه دهید. دادههای حاصل از دستگاههای متصل، وارد آنالیزهای ابری و الگوریتمهای یادگیری ماشین میشود و به سازمانها این امکان را میدهد که پردازشها و محیط کاری خود را برای افزایش کارایی و خدمات و رفاه کارمندان خود، تنظیم نمایند.
کاربرد سنسورهای اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
با استفاده از آنالیزها و سنسورهای اینترنت اشیا صنعتی (IIoT)، هم اکنون شرکتها میتوانند دادههای حسگر آنی خود را در مناطق وسیعی به دست آورند که چندین کیلومتر مربع را دربرمی گیرد. قبل از این، جمعآوری دادهها، روزها یا هفتهها موجود نبود یا دسترسی به آن سخت بود. با استفاده از سنسورهای متعدد، جمعآوری لحظهای دادهها برای اولین بار در بسیاری از بخشها امکانپذیر شده است. به علاوه، Yen-Sze اظهار میدارد مصالح ساختمانی با ارزش بالا، در مناطق وسیعی که هزاران کارگر از سازمانهای مختلف به آنها دسترسی دارند، جابهجا میشوند. اطلاعات مکانی آنی کمک میکند تا مطمئن شویم این مصالح در زمان نیاز، قابل دسترسی هستند یا در زمان مناسب به محل مورد نظر منتقل میشوند. همچنین به جلوگیری از سرقت آنها کمک میکند.
قابلیت ردیابی با به کارگیری iot در صنعت
قابلیت ردیابی بدان معناست که شرکتها میتوانند اطمینان حاصل کنند که تجهیزات و پرسنل، به راحتی میتوانند در جایی که به آنها احتیاج است، حضور یابند و در صورت بروز فاجعه، سیستم، دقیقا میداند کارگر در کدام بخش زنگ خطر را فشرده است تا در لحظات حیاتی عملیات نجات و تخلیه، به صورت بهینه انجام شود.
همچنین، در محیطهای چالشبرانگیز، سیستم ردیابی به جلوگیری از مفقود شدن مصالح، با توجه به شرایط جوّی کمک میکند. Yen-Sze کار در Accenture را برای ردیابی مصالح ارزشمند، مثال میزند. علاوه بر فضای کاری و قسمتهای مختلف، این چالش نیز مطرح است که در کانادا، مصالح با برف پوشانده میشوند یا هنگام طوفانهای شن در شرق میانه، مصالح با شن پوشانده میشوند.
Michelin دارای سیستم حسگر، تایمر و سیستمهای آنالیزور با ویژگیهایی از جمله نظارت بر فشار برای تشخیص نشت و دادههای عملکرد برای تشویق رانندگی کارآمد در ناوگان HGV است. در همین حال، نظارت آنی دادههای سنسور درمورد وضعیت موتور و میزان سوخت بدان معناست که وسایل نقلیه را می توان مدتی قبل از خرابی، در مرحله سرویس و سوختگیری مجدد، قرار داد.
کاهش هزینه ها با استفاده از اینترنت اشیا در کارخانه
Yen-Sze بیان میکند که هزینههای زمانی و مالی هر شکست روزانه از جمله تجهیزات پوشش، با استفاده از سنسورهای تکنولوژیکی قابل کاهش است. تصور کنید یک کارگر ساختمانی هستید و با کارخانهای که از آن مته می خرید، ارتباط دارید. آنها به شما میگویند که مته، کارکرد مناسبی ندارد و لازم است مته جدید بخرید. امروزه سازندگان، وقتی با مشکلی روبرو میشوند، از کارخانه سازنده انتظار دارند آن را برطرف نماید. در حال حاضر، تولیدکنندگان متفکر، از این موضوع گله میکنند و برای جلوگیری از بروز مشکل، با مشتری تماس میگیرند.
این نوع فناوری به حدی اقتصادی است که همه راهها را از شرکتهای بزرگ چند ملیتی تا مشاغل کوچک و متوسط اندازه گیری میکند. در پروژههای بزرگ ساختوساز، با این شیوه پیشگیرانه، میتوان تا حد زیادی در زمان و سرمایه صرفهجویی کرد. همین منطق را میتوان درمورد هر نوعی از تجهیزات، اعمال کرد.
حجم بازار اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) بسیار بزرگ است. Accenture تخمین زده است تا سال ۲۰۳۰، این بخش میتواند ۱۴.۲ میلیون دلار به اقتصاد جهانی سرمایه اضافه کند که به ارزش ۵۲۱ میلیون دلار بریتانیاست. کلید رسیدن به این میزان سود، شناسایی و تغییر فرایندهای ناکارآمد با استفاده از IIoT است. اینترنت اشیا صنعتی، همچنین به شرکتها این امکان را میدهد که هزینه های خود را برای مصارف بیرویه کاهش دهند و محیطی ایجاد کنند که سرمایهگذارهای جدید بتوانند شکوفا شوند.
در صنعت هوافضا، کاربرد اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
در صنعت هوافضا، ایرباس و Accenture، کلاسهای هوشمند واقعیت افزوده Vuzix را برای کارمندان خط تولید فراهم کردهاند تا بتوانند با دقت بیشتری موقعیت دقیق صندلیهای هواپیما را مشخص کنند.
اینترنت اشیا صنعتی (IIoT): صنعت نفت
در صنعت نفت، شرکت هایی همچون Marathon Oil، برای نظارت بر قرار گرفتن در معرض گازهای مضر در هنگام استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، برای کنترل خطوط لوله از راه دور، کارگران پالایشگاه را با حسگرهای بی سیم، تجهیز میکنند. Yen-Sze اظهار میدارد که در صنعت نفت و گاز، ردیابی کارگران هنگام تولید، هماهنگی با پیمانکاران فرعی را برای بهبود بهرهوری کارگران و اطمینان از برآورده شدن برنامهها آسان میکند.
با وجود کاربردهایی که اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) دارد، ۷۳ درصد تجارت هنوز تکنولوژی را به حیطهی کاری خود وارد نکردهاند.
در صنعت ساختمان، کاربرد اینترنت اشیا صنعتی چیست؟
در صنعت ساختمان، Yen-Sze پیش بینی میکند فناوریهای جدید و نوظهور مانند رباتیک، هوش مصنوعی و تولید مواد افزودنی، می توانند صنعت را تقویت کنند و به رشد آن سرعت ببخشند. این امر، سبب تولید حدود ۸۹ میلیارد یورو سرمایه تا دههی آینده میشود. اکثر شرکتهای ساختمانی نقش حیاتی فناوری را میتوانند در تحول و رشد رانندگی ایفا کنند، اما بسیاری هنوز این پتانسیل را نمیفهمند. بخش Made Smarter Review در دولت انگلستان، این ارزیابی را تایید میکند. در واقع تخمین میزند که دیجیتالی شدن صنعت انگلستان به طور کلی می تواند تولید انگلیس را ۴۵۵ میلیارد پوند افزایش دهد. همزمان، انتشار گاز CO را ۴.۵ درصد کاهش دهد.
بحران امنیت در اینترنت اشیا صنعتی
هر زمان که دادههای شغلی و زیرساختهای شبکه درگیر باشد، امنیت یک نگرانی دائمی است. تصورات غلط میتواند به راحتی فناوریهای مفیدی مانند کاربرد اینترنت اشیا در صنعت (IIoT) را خنثی کند. Yen-Sze بیان میکند که بعضی از هشدارهای امنیتی به این دلیل وجود دارند که مردم، اینترنت اشیا را از طریق لنزهای متصل به هکرها استفاده میکنند.
با این حال، هر دو بخش فناوری و آگاهی مصرف کننده در مورد امنیت، به منظور پاسخگویی به نیازهای امنیتی درجه سازمانی توسعهیافته، گسترش یافتهاند. اینترنت اشیا صنعتی، به طور قابلملاحظهای در محیطی سختتر و امنتر، نسبت به رقبای مشتریمحور خود فعالیت میکند. تجارت، رویکردی هماهنگ در زمینهی امنیت دارد. دسترسی به شبکههای آنها -معمولا شبکه ای از حلقه های بسته در کارخانه ها- به مراتب دشوارتر است.
مانند هر فناوری سازمانیافتهی شبکهای، امنیت برای اینترنت اشیا صنعتی، یک فرایند در حال تحول است. برای اینکه اینترنت اشیا صنعتی به درستی انجام شود، Accenture بیان می کند که تجارت نیازمند قوانین امنیتی است. این قوانین میبایست پاسخگویی سریع، شناسایی فعال تهدید و تغییر رویه را برای کمک به مقاومسازی مشاغل در برابر حملات، ترکیب کند.
تحولی نوظهور در حوزه اینترنت اشیا
از آن جایی که به تدریج فناوری اینترنت اشیا صنعتی توسط بخشهای بیشتری پذیرفته میشود، مشخص میشود که یک انقلاب آرام در حال شکلگیری است. همزمان امنیت مقاومشده و درجه یک سازمانی به عنوان بخش اصلی روند توسعه اجرا میشود.
به طور ویژه، برای تجارت در هر ابعادی، اینترنت اشیا صنعتی (IIoT) برای ایفای نقش پرهزینه نیست و میتواند سودهای آنی، امنیت و صرفه اقتصادی فردی و جمعی را گسترش دهد.
منبع: WIRED