برگزاری دومین دوره علوم کامپیوتر هاروارد (CS50) در ایران5 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

هرساله، علاقه‌مندان به علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی در دنیا منتظر شروع دورۀ CS50 هاروارد هستند؛ دوره‌ای جذاب و به‌دور از فضای خشک آموزشی که مشتاقان یادگیری علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی را دور یکدیگر جمع می‌کند و با ارائه آموزش‌های کاربردی و مفید، آن‌ها را تشویق و سپس آماده‌ی ورود به بازار کار می‌کند. CS50 محبوب‌ترین دوره‌ی هاروارد است و علاقه‌مندان از سراسر جهان، هر سال برای شروع آن لحظه شماری می‌کنند.

باوجوداینکه از شروع دوره‌ی CS50 سال‌ها می‌گذرد، همواره از این دوره که خواستگاه آن دانشگاه هاروارد است، استقبال بی‌نظیری می‌شود؛ یکی از دلایل مهم این استقبال کم‌نظیر، آموزش روش حل مسئله و تفکر الگوریتمی در کنار دیگر آموزش‌های کاربردی برنامه‌نویسی است. در دور‌ه‌ی CS50 هاروارد برخلاف دوره‌های مشابه، فضای خشک آموزشی حاکم نیست و مدرس‌ها تلاش می‌کنند در طول دوره با شوخی‌ها و سرگرمی‌های جالب، فضا را برای آموزش برنامه‌نویسی جذاب کنند.

جالب است بدانید که مارک زاکربرگ، دانشجوی سابق هاروارد و مالک یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی (فیسبوک) در جهان، در یکی از دوره‌های CS50 هاروارد از سخنرانان بوده است. شهرت این دورۀ هاروارد باعث شد که از سال ۲۰۱۵ دانشگاه یِیل آمریکا نیز اقدام به برگزاری دورۀ CS50 کند. یک سال بعد از برگزاری این دوره در یِیل برای دانشجویان، برگزارکنندگان تصمیم گرفتند که شرایطی را فراهم کنند که علاوه‌بر دانشجویان، دانش‌آموزان دبیرستانی علاقه‌مند به علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی هم بتوانند از آموزش‌های کاربردی در CS50 بهره‌مند شوند. بنابراین در سال ۲۰۱۶، دوره‌ی CS50 در دانشگاه یِیل، میزبان دانش‌آموزان دبیرستانی علاقه‌مند به برنامه‌نویسی شد.

تاریخچۀ CS50

نزدیک به دو دهه قبل، گروهی آموزشی در دانشگاه هاروارد تشکیل شد و این گروه شروع به برگزاری رویدادهای مختلف در زمینۀ علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی کردند. در بین رویدادهای مختلفی که گروه علوم کامپیوتر در هاروارد برگزار کرد، دورۀ CS50 و (پازل دِی) Puzzle Day با استقبال بیشتری روبه‌رو شدند و محبویت فراوانی پیدا کردند.

بخوانید:   مسیر یادگیری طراحی گرافیک و آموزش فتوشاپ

رویداد پازل دِی، رویدادی ۶ روزه است که شرکت‌کنندگان را به چالش می‌کشد تا بتواند بهترین راه‌حل را برای مسئله پیدا کنند. بسیاری از برنامه‌نویسان معتقدند که پیدا کردن راه‌حل کارآمد مسئله‌ها، مهم‌ترین کار در دنیای برنامه‌نویسی و علوم کامپیوتر است. این رویداد به صورت انفرادی و گروهی برگزار می‌شود و قوانین خاصی دارد. در پازل دی به فرد یا گروه شرکت‌کننده معمایی می‌دهند و می‌خواهند که بهترین راه‌حل را پیدا کند. شرکت‌کنندگان در پایان مهلت تعیین شده پاسخ را ارسال می‌کنند و بعد از بررسی، در صورت تایید گروه علوم کامپیوتر، گواهی موفقیت در رویداد پازل‌دی به شرکت‌کنندگان تعلق می‌گیرد.

در رویداد CS50 شرکت‌کنندگان با مبانی علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی آشنا می‌شوند که این رویداد نیز توسط گروه علوم کامپیوتر هاروارد برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان سی اس فیفتی می‌توانند بدون آگاهی و پیش‌زمینه‌ی خاصی به‌طور پایه‌ای با علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی آشنا می‌شوند. دانشجویان رویداد CS50 به‌صورت نیمه‌حرفه‌ای زبان C، پایتون، جاوا و سایر علوم کامپیوتر را می‌آموزند.

CS50 هاروارد در ایران

از حدود ۲ سال قبل، تیم سی اس فیفتیِ ایران تشکیل شد؛ هدف این تیم، آشنایی افراد علاقه‌مند به علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی با رویدادهای بین‌المللی هاروارد است. این گروه در ابتدای سال ۹۸ رویداد پازل دِی را طبق استاندارد هاروارد برگزار کرد که استقبال زیادی از آن شد. بنابراین گروه CS50 ایران مصمم شد که این رویداد را مجددا در ایران برای علاقه‌مندان به علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی برگزار کند و افراد را برای حل مسئله به چالش بکشد. شرایط شیوع کرونا باعث نشد که این تیم ایرانی از هدف خود عقب‌نشینی کند، به همین دلیل پازل دِی در سال ۹۹ به صورت آنلاین برگزار شد که خوش‌بختانه افراد علاقه‌مند، از این رویداد بین‌المللی آنلاین استقبال کردند.

بخوانید:   منابع یادگیری دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال)

در قدم بعدی، تیم CS50 تصمیم گرفت رویداد CS50 هاروارد را در ایران برگزار کند. در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی بود که این تیم با تیم علوم کامپیوتر هاروارد شروع به مذاکره کرد و با پیگیری‌های نیما سالارکیا و امیرحسین فروغی از تیم CS50 ایران، معین شد که این دوره در پاییز ۱۳۹۹ در ایران برگزار شود.

امروز این خبر خوشی برای علاقه‌مندان به علوم کامپیوتر است که امکان شرکت در دوره آموزشی در سطح دانشگاه بزرگی مانند هاروارد را دارند.

دیوید میلان (David Malan) مدرس اصلی دوره‌ی  CS50در هاروارد از این پیشنهاد استقبال کرد و در قالب ویدئویی از علاقه‌مندان برنامه‌نویسی در ایران دعوت کرد که در این رویداد شرکت کنند و به جامعۀ بزرگ CS50 هاروارد ملحق شوند. این ویدئو به صورت کامل در صفحۀ اینستاگرام CS50 ایران به آدرس @CS50xIran قابل مشاهده است.

CS50 ایران توسط امیرحسین فروغی، شاگرد سابق میلان آموزش داده خواهد شد. فروغی پیش‌تر در دورۀ CS50 هاروارد شرکت کرده است و گواهی ویژه دوره مدرسین را از طرف هاروارد دریافت کرده است.
مدرس این دوره ابتدا در سال ۲۰۱۷، دوره CS50x و پس از ۲ سال در دوره‌ی CS50 educators در هاروار شرکت کرده است تا بتواند این دوره را در ایران، طبق استانداردهای هاروارد برگزار کند.

برگزاری دوره تابستانه CS50 ایران

با توجه به شیوع کرونا، دوره‌ی CS50 امسال در ایران و جهان به صورت آنلاین برگزار می‌شود. تیم سی‌اس‌فیفتی ایکس ایران قصد برگزاری این رویداد را از تاریخ ۱۷ تیر تا ۳۰ شهریور در روزهای پنجشنبه و به‌صورت آنلاین دارد. لازم‌به توجه است که سرفصل‌های این دوره در ایران، هیچ تفاوتی با دوره‌ای که در هاروارد تدریس می‌شود ندارد.

دوره CS50 در ایران در ۱۱ جلسه کلاس آموزشی و ۱۱ جلسه رفع اشکال به همره ۳ رویداد جذاب و به زبان فارسی برگزار می‌شود.

بخوانید:   کسب درآمد از آموزش آنلاین | مزایای آموزش آنلاین

سرفصل‌های آموزشی CS50xIran مانند سرفصل‌های آموزشی هاروارد شامل زبان‌های

Scratch, C, Arrays, Algorithms, Memory, Data structures, python, SQL, Information است.

اگرچه این دوره کاملا به زبان فارسی است اما بدیهی است برای درک موضوعات، بهتر است که دانشی سطحی از زبان انگلیسی داشته باشید.

سرتیفیکت این دوره مانند هاروارد و پس از حل تمارین و مسئله‌ها (Problem set)، به‌صورت مدرک آنلاین به متقاضیان، تقدیم می‌شود که توسط لینک CS50 هاروارد که در انتهای آن ها درج می‌شود قابل ردگیری و معتبر هستند.

چه کسانی می‌توانند در دورۀ CS50 شرکت کنند؟

خوشبختانه برای شرکت در این دوره به هیچ پیش‌نیاز آموزشی نیاز نیست و تنها داشتن علاقه کافی است؛ چراکه در این دوره مباحث علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی به صورت پایه‌ای و مطابق با استاندارهای دانشگاه هاروارد تدریس می‌شود. در CS50 شرکت‌کنندگان تفکر الگوریتمی را می‌آموزند که این برای کارآفرینان و مدیران کسب‌وکارها هم فرصت آموزشی ویژه‌ای است. اگر دانشجوی رشته‌های علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی هستید، با شرکت در این دوره مطالب نظری را به صورت عملی و شهودی درک خواهید کرد. در یک کلام، شرکت در دورۀ CS50xIran هیچ محدودیتی ندارد و شما برای یادگیری به سبک هارواد مانعی ندارید!

حامیان CS50 ایران

برندهای بزرگی حمایت خود را از این رویداد بزرگ بین‌المللی اعلام کردند، برندهایی مانند …

برگزاری این رویداد بین‌المللی در ایران که با حمایت مدرس و برگزارکنندگان اصلی آن ممکن شد. برگزاری این دورۀ بین‌المللی افتخار بزرگی برای جامعۀ برنامه‌نویسان ایران است و حمایت برندها از این رویداد تشویق افراد به برگزاری دوبارۀ آن و اقدام برای برگزاری سایر رویدادهای بین‌المللی در زمینۀ علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی است.

تصاویری از دوره پاییز پاییز سال گذشته علوم کامپیوتر هاروارد در ایران

برای شرکت در این رویداد و ورود به جامعۀ بین المللی CS50 هاروارد به نشانی CS50x.ir/summer2021 مراجعه کنید.

همچنین می‌توانید در هنگام ثبت نام از کد تخفیف Fanology استفاده کنید و از تخفیف ۹۰ هزارتومانی بهره‌مند شوید.

تیم محتوایی فنولوژی
تیم محتوایی فنولوژی
گروهی از متخصصان حوزه‌های مختلف
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.