تراشه هوش مصنوعی علی بابا / alibaba ai chip Hanguang 800

علی‌بابا از اولین تراشه‌ی هوش مصنوعی خود با نام Hanguang 800 رونمایی کرد2 دقیقه مطالعه

هدیه فنولوژی به شما!

شرکت علی‌بابا از اولین تراشه‌ی هوش مصنوعی خود که پردازش‌های مبتنی بر AI را قدرت می‌بخشد، رونمایی کرد. این حرکت علی‌بابا، می‌تواند پیشرفت کسب‌وکار ابری این شرکت را بیش از پیش تسریع کند. همچنین این حرکت نشانگر ولع و جاه‌طلبی چین در صنعت نیمه‌هادی است.

تراشه‌ی هوش مصنوعی علی‌بابا

تراشه‌ی جدید علی‌بابا با نام Hanguang 800 محاسبات رایانه‌ای که در حالت عادی یک ساعت به طول می‌انجامد را تنها در پنج دقیقه انجام می‌دهد. طبق گفته‌ی مدیران علی‌بابا، این تراشه در حال حاضر در عملیات‌های داخلی شرکت به خصوص در زمینه‌ی جست‌وجوی محصولات و ترجمه‌ی خودکار در سایت فروشگاهی آنلاین استفاده می‌شود.برخی از فعالیت‌ها مانند ارائه‌ی پیشنهادهای شخصی‌سازی‌شده، خدمات مشتریان هوشمند و … به محاسبات زیادی نیاز دارند. در چنین مواقعی به تراشه‌هایی مانند  Hanguang 800 نیاز داریم. 

جف ژانگ، مدیر ارشد فناوری علی‌بابا، در کنفرانس خبری معرفی تراشه‌ی جدید این شرکت عنوان کرد:‌«در آینده‌ای نزدیک، قصد داریم، خدمات پردازشی پر سرعت مبتنی بر ابر را در هر زمان و مکانی در اختیار مشتریان قرار دهیم».

کسب‌وکار رایانشی علی‌بابا

طبق گفته‌های مدیران شرکت‌ علی‌بابا، این شرکت برنامه‌ای برای عرضه‌ی تراشه‌های هوش مصنوعی خود به عنوان محصولی مستقل ندارد. در واقع، علی‌بابا این تراشه‌ها را در قالب محصولات رایانش ابری خود ارائه می‌دهد. استفاده از تراشه‌های پر سرعت هوش مصنوعی در سرویس‌های مبتنی بر Cloud، مشتریان این سرویس را افزایش خواهد داد و سود خوبی برای شرکت علی‌بابا به ارمغان خواهد آورد. محصولات رایانش ابری علی‌بابا، یکی از مهم‌ترین محصولات این شرکت است که مدیران این غول فناوری، تمرکز زیادی بر آن دارند.

در بین شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات ابری، غول تجارت الکترونیک چین، یعنی علی‌بابا، سهم بازار خوبی دارد؛ این شرکت در بین پنج شرکت برتر ارائه‌دهنده‌ی خدمات ابری در دنیا و در رتبه‌ی اول خدمات ابری در قاره آسیا قرار گرفته است. علی‌بابا امیدوار است استفاده از فناوری‌های جدیدی مانند تراشه‌های هوش مصنوعی، سهم بازارش را در این حوزه افزایش دهد.

تراشه‌ی هوش مصنوعی هواوی

تراشه هوش مصنوعی هواوی / huawei ai chip Ascend 910

ماه گذشته، شرکت هواوی نیز از تراشه‌ی هوش مصنوعی خود با نام  Ascend 910 رونمایی کرده بود. به گفته‌ی هواوی، این تراشه در دیتاسنترها استفاده می‌شود. هواوی ادعا کرده است که این تراشه، قدرتمندترین تراشه‌ی هوش مصنوعی جهان است.

ساخت تراشه‌ی هوش مصنوعی توسط دو غول بزرگ تکنولوژی چین، یعنی هواوی و علی‌بابا، نشان‌گر عزم جدی این کشور برای ورود به حوزه‌ی نیمه‌هادی‌ها و خودکفا شدن در این حوزه است. در حال حاضر، شرکت‌های چینی برای ادامه‌ی فعالیت خود به شدت به تکنولوژی‌های ایالات متحده وابسته هستند. با شدت گرفتن اختلافات چین و آمریکا و تحریم هواوی، چین تلاش می‌کند تا در بازار تراشه‌ها تا حدی به خودکفایی برسد. پکن، تولید نیمه‌هادی‌ها را به عنوان یکی از پلن‌های خود ذیل برنامه‌ی «Made in China 2025» اعلام کرده است. چین تلاش می‌کند تا سال ۲۰۲۰، ۴۰ درصد و تا سال ۲۰۲۵، ۷۰ درصد نیمه‌هادی‌های مصرفی خود را تولید کند.

منبع: CNBC

بخوانید:   هوش مصنوعی در آمازون - روح‌الله رحمانی از تجارب خود می‌گوید
علیرضا کریمی
علیرضا کریمی
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر - بنیان‌گذار فنولوژی
عضویت
اطلاع از
0 دیدگاه‌ها
بازخورد در متن
دیدن همه دیدگاه‌ها

فنولوژی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

©۲۰۲۰ – کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به فنولوژی است.